Παγκόσμια βράβευση για την nvisionist στα 2021 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards

Την βράβευση μιας ελληνικής start up στα «2021 Virtual WITSA Global ICT Excellence Awards», τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής «WCIT 2021», ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας.

Global ICT Award Winner στην κατηγορία “Emerging Digital Solutions Award (Private Sector)” αναδείχθηκε η υποψηφιότητα της nvisionist -μία ελληνική καινοτόμος start up- για το “nvbird airport”, μία πρωτοποριακή λύση η οποία αξιοποιεί τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της αεροπορίας. Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα μοναδικό αλγόριθμο Machine Learning, ο οποίος είναι ικανός να ανιχνεύει πτηνά και άλλα αντικείμενα ενδιαφέροντος εντός των κρίσιμων περιοχών των αεροδρομίων. Η υποψηφιότητα της nvisionist έλαβε τριπλάσια βαθμολογία από το δεύτερο νικητή.

Ο CEO της nvisionist, κύριος Τάσος Αλέφαντος, τόνισε “Η διάκριση του nvbird®️ της nvisionist με το βραβείο Εmerging Digital Solutions Award από τον WITSA, αποτελεί ακόμα μία διεθνή επιβράβευση της προσπάθειάς μας να γίνει το nvbird®️ σύστημα αναφοράς στην αποτροπή πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες ή αεροπλάνα.

Το nvbird®️ είναι μία πρωτοποριακή λύση, υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, με εφαρμογή σε Αεροδρόμια και Αιολικά Πάρκα, για την παρακολούθηση και αποτροπή πτηνών από πρόσκρουση με αεροπλάνα ή ανεμογεννήτριες.

Χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση, εντοπίζει και αναγνωρίζει με εξαιρετική ακρίβεια πτηνά ή σμήνη πτηνών που πετούν επικίνδυνα κοντά στην πορεία των προς απογείωση και προσγείωση αεροσκαφών ή αντίστοιχα προς ανεμογεννήτριες.

Το nvbird®️ προστατεύει το περιβάλλον και ταυτόχρονα δίνει λύση σε ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα ασφάλειας αεροπορικών πτήσεων και υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την πορεία και την εξωστρέφεια της εταιρείας μας και τα στελέχη της. Αποδεικνύουμε ακόμα μια φορά ότι οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να καινοτομούν στην παγκόσμια αγορά Πληροφορικής”.

Πηγή

Share

error: Content is protected !!